- 250 gr balık
- 1 kuru soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 2 çorba kaşığı kavrulmuş un
- yarım demet maydonoz
- 1 limon
- 3 defne yaprağı
- yarım çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Çorba için genellikle iri balıklar kullanılır. İskorpit, palamut,kırlangıç,mezgit, orkinos gibi beyaz etli balıklar uygundur. Balıklar kılçıklarından ayıklanır ve küçük kuşbaşı doğranır. Bir tavaya zeytinyağı konur ve balıklar sotelenir. Başka bir tencerede ince kıyılmış soğanlar sotelenir. Üzerine rendelenmiş havuç ve patates eklenir. Biraz soteledikten sonra tereyağında kavrulmuş un su ile karıştırılır ve sebzelerin üzerine eklenir. 2-3 bardak sıcak su eklenir. Üzerine sotelenmiş balıklar da eklenir. Tuz, karabiber,kırmızı pul biber, zerdeçal, zencefil,defne yaprağı eklenir. Suyu az gelirse sıcak su eklenir. Sebzeler pişince ocak kapatılır. Maydonozların sap kısımları çorba pişerken eklenir. Bir limon suyu eklenir.Yaprakları servis yapılırken üzerine konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder