- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un
- 2 su bardağı sıvı yağ
- fıstık içi veya hindistan cevizi
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında olan yumurtalar derin bir kaba kırılır. Yoğurt, toz şeker, vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır. Kek hamuru kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyerek karıştırın. Hamur kaşıkla alınabilecek kadar akıcı kek hamurundan sert olması gerekir. Hamurun üzeri kapatılır 15 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Sıvı yağ derin bir tavaya konur ve kızdırılır. Bir metal kaşık önce kızgın yağa batırılır sonra hamurla doldurulup yağın içine akıtılır. Hamurun tamamına aynı işlem uygulayarak kızartılır. Kızaran hamurlar maşa ile alınarak havlu kağıt serili bir kap içine alınır. Servis tabağına alınan hamurlar üzerine fıstık veya hindistan cevizi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder