"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

28 Mart 2012 Çarşamba

HAZIR YUFKALI İÇLİ KÖFTE ***

MALZEMELER

  • 1 kilo yufka
  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatılmış şişirilmiş köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı ayçiçek - zeytinyağı karışımı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • yarım paket galeta unu
  • bir miktar ince kıyılmış maydonoz
  • isteğe göre pul biber,karabiber ve tuz
     YAPILIŞI
     İnce kıyılmış kuru soğan, kıyma bir miktar sıvıyağ ile kavrulur. İçerisine bulgur,ceviz ilave edilir ve ardından en son ince kıyılmış maydonoz ve baharatlar ilave edilir.Hazırlanan harç soğumaya bırakılır.
       Yufka üzerine sürmek için yumurta,yoğurt ve kalan sıvıyağ karıştırılır.
İlk yufka serilir üzerine fırça ile yoğurtlu harç sürülür. İkinci yufka üzerine serilip tekrar harç sürülür. Yufka 8 eşit parçaya bölünür.Yufkaların geniş yerlerine kıymalı harç konur , kenarları katlanarak sigara böreği gibi sarılır. Sarılmış böreklerin üzerine yoğurtlu harçtan sürülür ve galeta ununa bulanır , fırın tepsisine dizilir. Tüm yufkalar bitinceye kadar aynı işlem tekrar edilir. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder