"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

28 Mart 2012 Çarşamba

KARANFİLLİ TATLI *** ŞENGÜL

     MALZEMELER

  • 1 su bardağı sıvıyağ  (ayçiçek-zeytinyağı karışımı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • aldığı kadar un
  • 4 adet karanfil
    ŞERBET
  •  3 su bardağı şeker
  •  3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 

     YAPILIŞI
    Yumurta,yağ,yoğurt,un, kabartma tozu karıştırılarak oklava ile açılabilecek kıvamda bir hamur hazırlanır. Hamur 4 bezeye bölünür.  Oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde yaklaşık yarım cm kalınlığında açılır. içine 2 adet ezilmiş karanfil katılan ceviz serpilir .Rulo yapılır, 1 parmak kalınlığında kesilir. Rulolar yatırılarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış  200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. 
    Şeker ve su kaynatılarak şerbeti kaynatılır. İçine 2 adet karanfil atılır.İnmeye yakın limon suyu eklenir.
Pişen hamur ılık iken soğutulmuş şerbet üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder