"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

20 Mart 2012 Salı

Z. YAĞLI TAZE BAKLA ***

      MALZEMELER

  • 1 kilo taze bakla
  • 2 orta boy soğan
  • 1 su bardağı domates konservesi veya 3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber,karabiber
      YAPILIŞI
      Baklalar ayıklanır ve yıkanır. Kararmaması için son suyunun içine yarım limon sıkılır. Soğanlar 2 kaşık zeytinyağında sotelenir. Üzerine suyu süzülen baklalar eklenir. Biraz sotelenir. Üzerine domates,salça eklenir. Baharat tuzu ayarlanır. Bir su bardağı su eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Suyu eksildikçe pişmemiş ise sıcak su eklenir. Piştiğinde ocak kapatılır ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Soğuyunca ince kıyılmış dereotu karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder