"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

14 Mart 2012 Çarşamba

KESTANELİ BULGUR PİLAVI ***

MALZEMELER

  • 1 büyük su bardağı bulgur
  • 1 küçük boy kereviz
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 10 adet kestane
  • 1/2  çorba kaşığı tereyağ + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
    Pirinç ile yaptığım bu tarifi bulgur ile denedim çok güzel oldu.
    Çizilmiş, ıslatılmış kestaneler haşlanır ve kabukları soyulur.
  Havuç ve kerevizler tavla zarı büyüklüğünde doğranır , bezelyelerle birlikte zeytinyağı içinde sotelenir. Tereyağ,bulgur ve kestaneler eklenir. 1 su bardağı su (et suyu daha iyi olur) eklenir. Tuz ve karabiber atılır suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. 15 dakika dinlendirilir ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder