- 1 büyük su bardağı bulgur
- 1 küçük boy kereviz
- 1 havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 10 adet kestane
- 1/2 çorba kaşığı tereyağ + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Pirinç ile yaptığım bu tarifi bulgur ile denedim çok güzel oldu.
Çizilmiş, ıslatılmış kestaneler haşlanır ve kabukları soyulur.
Havuç ve kerevizler tavla zarı büyüklüğünde doğranır , bezelyelerle birlikte zeytinyağı içinde sotelenir. Tereyağ,bulgur ve kestaneler eklenir. 1 su bardağı su (et suyu daha iyi olur) eklenir. Tuz ve karabiber atılır suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. 15 dakika dinlendirilir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder