- 2 su bardağı kuru fasulye
- 250 gr pastırma
- 1 büyük soğan
- 2 adet kurutulmuş yeşil biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı domates konserve
YAPILIŞI
Fasulyeler akşamdan ıslatılır. Kıyılmış soğanlar zeytinyağında sotelenir. Üzerine salça, fasulye,kuşbaşı doğranmış pastırma, domates ,kuru biberler eklenir. Biraz soteledikten sonra tuz,kimyon ve karabiber eklenir. Sıcak su eklenir ve düdüklü tencere de 15 dakika pişirilir. Düdüklü tencere kapağı açıldıktan sonra suyu kontrol edilir az ise biraz daha sıcak su eklenir ,başka kapak kapatılarak fasulyeler özleşinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder