"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

1 Mart 2012 Perşembe

PATATESLİ KEK *** FİLİZ




       MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ (biraz eksik)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 soğan rendesi
  • 1 demet dereotu
  • 3 orta boy patates
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • tuz
  • çörekotu
       YAPILIŞI
       Yumurtalar iyice çırpılır.Üzerine yoğurt ve sıvıyağ eklenir. Sırasıyla rendelenmiş soğan,elenmiş un kabartma tozu, cips şeklinde doğranmış patatesler, ince kıyılmış dereotu,tuzu  eklenir ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Küçük boy fırın tepsisi yağlanır ve karışım her tarafına eşit bir şekilde yayılır. Üzerine çörekotu ve susam serpilir. 180 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder