MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ (biraz eksik)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 soğan rendesi
- 1 demet dereotu
- 3 orta boy patates
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- tuz
- çörekotu
YAPILIŞI
Yumurtalar iyice çırpılır.Üzerine yoğurt ve sıvıyağ eklenir. Sırasıyla rendelenmiş soğan,elenmiş un kabartma tozu, cips şeklinde doğranmış patatesler, ince kıyılmış dereotu,tuzu eklenir ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Küçük boy fırın tepsisi yağlanır ve karışım her tarafına eşit bir şekilde yayılır. Üzerine çörekotu ve susam serpilir. 180 dereceli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder