MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker (biraz eksik)
- 2,5 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un (1 parmak biraz eksik)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket (25 gr) kakao
YAPILIŞI
3 yumurta ve şeker mutfak robotunda iyice çırpılır. 1 su bardağı ılık süt ve kakao eklenir. Karışımdan 1 su bardağı başka bir kaba ayrılır. Un elenir ve içine kabartma tozu vanilya ve bir çentik tuz atılır. Robottaki karışıma yağ eklenir, üzerine un ve iri dövülmüş ceviz eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılıp büyük borcam tencereye boşaltılır. Hamurun üzerinde kabın en az 2/3 kısmı boş kalmalı , kap küçük gelirse taşar. Borcamın kapağını kapatmadan mikrodalga fırının son ayarında 7 dakika pişirin. Kısa sürede kabardığını görürsünüz. Süre dolduğunda kürdan ile kontrol edin ortası pişmemiş ise 2 dakika daha çalıştırabilirsiniz. Bu arada ayırdığınız 1 bardak karışıma 1,5 su bardağı süt ekleyin. Pişen kekin üzerine yayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder