- 1 orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 dilim kurutulmuş domates
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çorba kaşığı salça
- karabiber,kimyon,kırmızı pul biber
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Lahananın yaprakları açılır ve kaynayan suyun içine atılır, 2 dakika bekletilir çıkarılır,soğuk suya tutulur.Domates kurusu da aynı su içinde yumuşatılır. İnce kıyılmış soğanlar 2 çorba kaşığı zeytinyağında iyice sotelenir. Yıkanmış pirinçler, bulgur, salça, ince doğranmış domates kuruları, baharatlar eklenir. İyice karıştırılır. İsteğe göre 2 diş sarımsak da eklenebilir. Ocak kapatılınca kalan zeytinyağı eklenir.
Lahana yapraklarının orta damarlı kısımları çıkartılır, ikiye veya üçe bölünür. İç konarak sarılır. Tencerenin tabanına büyükçe bir lahana yaprağı serilir. (Tutarsa dolmalar yanmasın) Bütün yapraklar aynı şekilde sarılır, boşluk bırakılmadan yan yana dizilir. Üzerine bütün bir yaprak serilir. En üste ısıya dayanıklı bir tabak ters çevrilir. Dolmaların üst hizasına kadar sıcak su konur. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır, suyunu çekene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder