MALZEMELER
- 250 veya 300 gr kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Küçük küçük doğranan etler biraz haşlanır. derin olmayan , küçük bir tencerede zeytinyağında soğanlar sotelenir. Sarımsak,karabiber,kekik ve tuzu atılır. Suyu süzülmüş etler ve tereyağı katılır. Bir iki çevirmeden sonra tencerenin tabanına düzgün bir şekilde yayılır. Üzerine önceden tuzlu suda ıslatılmış suyu süzülmüş pirinçler tabandaki etleri bozmayacak şekilde yayılır. Tahta kaşıkla hafif bastırarak her tarafa düzgün bir şekilde dağıtılır.Üzerine bir kenardan kaşık kaşık 2 su bardağı et suyu eklenir. Tuzu ayarlanır, kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince üzeri havlu peçete ile kapatılarak demlenmeye bırakılır. Daha sonra düz bir servis tabağına ters çevrilir. Etler pilavın üzerinde pasta görünümlü pilav servise sıcak sunulur.
İyi ve faydalı paylaşımlarınız var Joomla web tasarım olarak başarılar ve paylaşımlarınızın devamını dileriz.
YanıtlaSil