- Yarım kilo madımak
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet yeşil biber
- 1 çay bardağına yakın kısırlık bulgur
- 1 su bardağı domates konservesi veya 2-3 adet domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
- Kırmızı pul biber,karabiber,tuz
- 3 diş sarımsak
YAPILIŞI
Madımaklar tek tek ayıklanır.Saplarının ucundan kesilir. Bol suda su berraklaşıncaya kadar yıkanır. Bir tencerede zeytinyağı içinde ince kıyılmış soğan ve biberler sotelenir. Üzerine çok ince olmayacak şekilde doğranmış madımak eklenir. Salça ve domatesler eklenir.10 dakika kadar sotelenir. (madımak sert ise bu süre uzatılabilir.) Bulgur eklenir. Bir buçuk su bardağı su eklenir. Tereyağ katılır. Baharatları ve tuzu atılarak kısık ateşte pişirilir.Pişmesine yakın ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder