"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

27 Nisan 2012 Cuma

KARA LAHANA DOLMASI *** KARADENİZ


MALZEMELER

  • 1 demet kara lahana (600gr)
  • 200 gr kıyma
  • 2 iri soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım demet maydonoz
  • 1 çorba kaşığı domates kurusu (dövülmüş)
  • nane,kırmızıpul biber,karabiber,tuz,sumak
   YAPILIŞI
   Lahana yapraklarının sap kısımları kesilir ve yıkanır. Kaynayan suyun içine atılır bir iki dakika tutulur,süzgeç kepçe ile alınır soğuk suya konur.
Derin bir kasede kıyma, iri rendelenmiş soğan,pirinç,bulgur,baharatlar,salça,ince kıyılmış maydonoz,domates kurusu ve zeytinyağı iyice karıştırılır. Çok az kuyruk yağı eklenirse dolmalar çok lezzetli olur. Dolmaların konacağı tencerenin dibine yapraklardan kesilen saplar iri iri doğranarak dizilir. Suyu süzülen yaprakların orta damarları kesilir ve  iç harcı bol konularak sarılır. Tümü bu şekilde sarılır ve tencereye dizilir. Dolmaların üstü kalan yaprakla kapatılır. Onun üstüne de bir tabak kapatılır. Dolmaların hizasına kadar sıcak su konur. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır. Suyu çekene kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder