MALZEMELER
- 25-30 adet kabak çiçeği
- 1 küçük boy su bardağı pirinç
- yarım çay bardağı bulgur
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 çay kaşığı sumak,karabiber,kimyon,nane,tuz
- 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
- 1 çay bardağı doğranmış domates veya konservesi
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Kabak çiçekleri sabah erken saatlerde toplanır. Daha sonra kapanırlar. Ortasının tomurcuğu ve kenarlarındaki diken gibi taç yapraklar ayıklanır. Yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Biraz zeytinyağı konmuş tavada , ince kıyılmış soğanlar ve biberler kapağı kapatılarak iyice sotelenir. Üzerine yıkanmış pirinçler, salça,domates,bulgur ve baharatlar eklenir. Domates suyu çekilince ocak kapatılır. Sarımsak eklenir. Biraz daha zeytinyağı eklenir. Ekşi sevenler için 1 tatlı kaşığı nar ekşisi eklenebilir.
Biraz zeytinyağı konmuş tavada , ince kıyılmış soğanlar ve biberler kapağı kapatılarak iyice sotelenir. Üzerine yıkanmış pirinçler, salça,domates,bulgur ve baharatlar eklenir. Domates suyu çekilince ocak kapatılır. Sarımsak eklenir. Biraz daha zeytinyağı eklenir. Ekşi sevenler için 1 tatlı kaşığı nar ekşisi eklenebilir.
Çiçekleri yırtmadan küçük bir kaşık yardımıyla yarısına kadar doldurulur yaprak uçları çapraz bohçalanır. Yayvan bir tencereye yatay olarak tencereye dizilir. Üzerine ısıya dayanıklı boyalı olmayan cam tabak kapatılır. Dolmaların üst hizasına kadar sıcak su konur,tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Tencere bir kenara eğildiğinde suyu kalmamış ise ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder