"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

11 Ağustos 2012 Cumartesi

VİŞNE LİKÖRÜ *** FERDA


     MALZEMELER
  • 2 kilo vişne
  • 600 gr şeker (az şekerli isteyenler 500 gr şeker kullanabilir)
  • 10 adet karanfil
  • 2-3 çubuk tarçın
  • 35 lik votka
    YAPILIŞI
    Yıkanan vişneler saplarından ayrılır. (Çekirdekleri çıkarılırsa daha sonraki kullanımı daha kolay olur.)  Ayıklanan vişneler cam kavanoza doldurulur. Üzerine şekeri eklenir kapağı kapatılıp güneş alan bir yere konur. Bir ay bekletilir. İsteğe göre karanfil ve tarçın konur bir ay daha beklenir. Daha sonra suyu 4 e katlanmış tülbent ile süzülür. Vişne taneleri derin dondurucuya konarak pastalarda değerlendirilir. Vişne suyuna 35 lik votka konur. İsteğe göre tadına bakılarak votka miktarı artırılabilir. İçine hazırdı,serin bir yerde muhafaza edilir. Sadesine göre tarçın ve karanfillisi daha güzel oluyor.
ŞEKERSİZ TARİF
Vişneler yıkandıktan sonra sapları ayıklanır ve kavanoza doldurulur. İçine bir tatlı kaşığı toz şeker (mayalanması için) ,bir adet kabuk tarçın ve 3-4 adet karanfil eklenir.Vişneleri kapatıncaya kadar votka ile doldurulur.3 ay karanlık ve serin bir yerde bekletilir. Daha sonra tülbent veya süzgeçten süzülerek içime hazır hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder