MALZEMELER
HAMUR: (2 fırın tepsisi için yeterli)
- 5 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım paket yaş maya
- 50 gr tereyağ veya yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
ÜST MALZEME
- Yarım su bardağı süt
- 2-3 domates (veya domates kurusu)
- 4-5 adet yeşil biber
- 100 gr pastırma
- 200 gr sucuk
- 300 gr kaşar
- 1 çorba kaşığı domates yarım çorba kaşığı biber salçası
- Bir çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz,kekik ,fesleğen
YAPILIŞI
Yaş maya yarım bardak ılık su içerisinde eritilir. Üzerine hamur için gerekli bütün malzemeler katılır. Ilık su eklenerek yumuşak,yapışmayan hamur elde edilir. Yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur ekmek makinasında yoğuruluyor ise ayrıca beklemeye gerek yok.
Hamur mayalanırken sucuk,pastırma ve yeşil biber ince ince doğranır. Yarım bardak süt içerisine salça ve domates rendesi eklenir. Bu karışıma z.yağı,kekik ve fesleğen konur. Ayrı bir kaba kaşar rendelenir.
Hamur 2 bezeye ayrılır. Bekletilecek ise strech filme sarılıp buzdolabına konabilir. Bekletilmeyecek ise mısır unu üzerinde el ile hafif hafif bastırılarak hamur yassı şekle getirilir. Merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Hafif yağlanmış tepsiye açılan hamur eşit bir şekilde yayılır. Üzerine salçalı süt karışımı sürülür. Çatal ile sürülerek iz yapılır. Üzerine yapışması için kaşarlar serilir. Yeşil biber serpilir. Sucuk ve pastırma dizilir. İsteğe göre zeytin, ,mantar veya yumurta da koyabilirsiniz. 200 derece fırında pişirilir. 13-15 dakikada pişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder