- 10 kilo domates
- 2 kilo salçalık kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı iri kaya tuzu
YAPILIŞI
Önce bütün malzemelerin çürük ve ezikleri ayıklanarak ; yıkanır ve suyu süzülür. Biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkarılır. Domateslerin yeşil sap kısmı ayıklanır dörde bölünür. Mutfak robotunda önce kırmızı biberler salça kıvamına gelinceye kadar çekilir. İyi çekilmez ise kabukları belirgin oluyor. Doğranmış domateslerde kabukları ile birlikte robottan çekilir. Biber ve domatesler karıştırılarak büyük bir tencere de kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır. Tuzu atılır. Sıcak sıcak 800 gr lık ( veya 1,5 kg lık) kavanozlara silme doldurulur ve yeni kapakla sıkıca kapatılır , ters çevrilerek(kapak kısmı aşağı gelecek) soğumaya bırakılır. Mümkün olduğunca kavanoz içinde az hava kalmasına dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kavanozlar düzeltilir. Bozulan olursa kapak bombe yapar veya sızdırır. Bütün kapakların içine çökük olması gerekir. Serin yerde muhafaza edilir. Bütün kış yemeklerde kullanılır. 12 kilo malzemeden 800 gr lık 12 kavanoz dolar.
Eğer domateslerin doğranmış olmasını istiyorsanız - Domatesler yıkandıktan sonra elma gibi soyulur. Soyulan kabuklar mutfak robotunda iyice çekilir. İri doğranan domatesler ve robottan çekilen kabuklar birlikte kaynatılır tuzu atılır ve kavanozlara doldurulur.
Eğer domateslerin doğranmış olmasını istiyorsanız - Domatesler yıkandıktan sonra elma gibi soyulur. Soyulan kabuklar mutfak robotunda iyice çekilir. İri doğranan domatesler ve robottan çekilen kabuklar birlikte kaynatılır tuzu atılır ve kavanozlara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder