"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

17 Eylül 2012 Pazartesi

YEŞİL FASULYE TURŞU KAVURMASI

MALZEMELER
3 kg taze yeşil fasulye
10 diş sarımsak
10 adet kurutulmuş acı sivri biber
5 adet 1.5 lt kavanoz
7.5 çorba kaşığı kaya tuzu
YAPILIŞI
Fasulyeler ayıklanır ve yıkanır. Fasulyeler kaynayan suya atılıp hemen çıkarılır. Soğuk suya tutularak soğutulur. 1.5 litrelik kavanozlara aralarına ince kıyılmış sarımsak ve ikiye bölünmüş kırmızı biberler serpiştirilerek doldurulur. Kavanoz ağzına kadar soğuk su ile doldurulur. Hepsi 5 kavanoz eder. Her birine 1.5 çorba kaşığı kaya tuzu atılır. Kapağı sıkıca kapatılır. Serin bir yerde muhafaza edilir. Bir ay sonra turşu kavurması tarifine göre pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder