- 1 kilo hamsi
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2-3 dilim ekmek içi
- 1 yumurta
- 1 orta boy soğan
- Bir tutam maydonoz
- tuz,karabiber,kimyon,toz kırmızı biber,nane
- 1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Hamsiler kılçıkları dahil ayıklanır ve yıkanır. Suyu süzüldükten sonra ince ince kıyılır.(Robottan geçirmeyin) İçerisine rendelenmiş soğan , elekten geçirilmiş ekmek içi, yumurta, mısır unu, ince kıyılmış maydonoz ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur. Üzeri strech film ile kaplanarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Tavaya zeytinyağı konur ceviz büyüklüğünde harç alınarak ,iki el ile yassılaştırılır ve kızmış yağda kızarıncaya kadar kızartılır. Havlu kağıt üzerine çıkartılır. Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder