"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

2 Ekim 2012 Salı

HAMSİ KÖFTESİ

MALZEMELER

  • 1 kilo hamsi
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • Bir tutam maydonoz
  • tuz,karabiber,kimyon,toz kırmızı biber,nane
  • 1 su bardağı zeytinyağı
    YAPILIŞI
    Hamsiler kılçıkları dahil ayıklanır ve yıkanır. Suyu süzüldükten sonra ince ince kıyılır.(Robottan geçirmeyin) İçerisine rendelenmiş soğan , elekten geçirilmiş ekmek içi, yumurta, mısır unu, ince kıyılmış maydonoz  ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur. Üzeri strech film ile kaplanarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir. 
Tavaya zeytinyağı konur ceviz büyüklüğünde harç alınarak ,iki el ile yassılaştırılır ve kızmış yağda kızarıncaya kadar kızartılır. Havlu kağıt üzerine çıkartılır. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder