- 2 paket eti burçak
- 100 gr sana erit
- 900 gr süzme yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
Bisküviler un haline gelinceye kadar robotta çekilir. Eritilmiş yağ ile iyice harmanlanır. Karışım 25x25 kare veya 30 cm çapındaki borcam tepsiye bastırarak yayılır. Ayrı bir kapta yumurtanın sarısında şeker çırpılır. Yoğurt ,vanilya ,süt ,nişasta ve limon kabuğu rendesi iyice karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurtanın akı iyice çırpılır ve yoğurtlu karışıma eklenir. Bu karışım bisküvilerin üzerine dökülür. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırında 5-10 dakika bekledikten sonra çıkarılır üzerine ahududulu çilek sos hazırlanıp dökülür. Üzeri vişne veya ahududu taneleri ile süslenir buz dolabında bir gece bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder