"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

28 Ekim 2012 Pazar

ERİK KURUSU

      MALZEMELER

  • Sofralık mürdüm eriği
     YAPILIŞI
     Erikler yıkandıktan sonra diklemesine altıya bölünerek dilimlenir. Dilimler ipe dizilir ve güneşli bir yere asılarak kurutulur. İyice kuruduktan sonra iplerden çıkarılan erikler derin bir kaba alınır. Üzerine sıcak su dökülür, soğuk su ile hemen durulanır. Suda fazla bekletilmez. Suyu süzüldükten sonra toz almayacak güneşli bir yerde kurutulur , buzdolabına kaldırılır, kış aylarında yenir. Eğer toz almayacak bir yerde kurutulmuş ise yıkamaya gerek kalmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder