MALZEMELER
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 2 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
- 50 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1/4 limon suy
YAPILIŞI
Şerbet önceden hazırlanmalıdır. 2.5 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su ile kaynatılır. 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenir. 5 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Bir yaprak yufka serilir. Kısa kenarına oklava yatırılır ve dibine 1 çorba kaşığı ceviz içi serpilir. Oklava üzerine yufka sarılır. İki el ile yufkalar ortaya doğru büzülür. Çok sıkarsanız parçalanır. Cevizler çok iri olursa da yufkalar parçalanır.Büzgüler açılmadan tepsiye dizilir. Bütün yufkalar bu şekilde dizildikten sonra eritilmiş tereyağı içerisine z. yağı karıştırılır ve burmaların üzerine kaşıkla gezdirilir. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarınca soğuk şerbet kaşık ile (cısırtı çıkarmalı) her tarafına eşit bir şekilde dağıtılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder