"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

10 Aralık 2012 Pazartesi

ELMALI TATLI *** FİLİZ

HAMURU İÇİN

  • 1 fincan pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 fincan süt (1 fincan sütün kaymağı olursa daha yumuşak olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu ve bir çay kaşığının yarısı kadar kabartma tozu. 
  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin (isteğe göre tereyağı da ilave edilebilir)
  • alabildiği kadar un
MARMELATI İÇİN
  • 3 tane ekşi elma
  • iri dövülmüş yarım bardak ceviz içi
  • tarçın ve bir miktar toz şeker
MARMELATIN YAPILIŞI
Soyulmuş rendelenmiş elmaların üzerine şeker , ceviz ve tarçın ilave edilerek, kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirilir.

YAPILIŞI
Yumurta, vanilya,süt,pudra şekeri ve margarin iyice karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir. Unu eklerken kabartma tozu üzerine bir kaç damla limon suyu sıkılır. 
Hamurdan parçalar alınarak oklava ile açılır. Dörde bölünür ve harç konarak rulo yapılır. Önceden çok az ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder