- 1 Kg karnıbahar
- 2 veya 3 yumurta
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 1 çorba kaşığı pane harcı (bunun yerine galeta unu konabilir)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
Karnıbaharlar dallarına ayrılarak diri olacak şekilde tuz atılmış suda haşlanır. Diğer malzemeler karıştırılarak bulamaç haline getiririlir. Kıvamı koyu olursa biraz daha süt eklenebilir. Suyu süzülmüş karnıbaharlar bulamaç haline getirilmiş harça iyice bulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder