MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 yumurta
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1 fiske tuz
- 5 adet portakal
- 100 gr portakal reçeli
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Eritilmiş tereyağ ve z. yağı eklenir. Bir portakalın kabuk rendesi ve 2 portakalın suyu (1 su bardağına yakın) eklenir. Un, kabartma tozu ve tuz ile karıştırılır. 2 veya 3 portakal kabuklarının altındaki beyazlık kalacak şekilde soyulur ve ince halkalar şeklinde dilimlenir. Borcama yağlı kağıt serilir ve üzerine dilimlenmiş portakallar yan yana dizilir. Üzerine hamur karışımı dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 55-60 dakika pişirilir. Reçel ısıtılır ve süzgeçten geçirilir. Pişen kek bir kaba ters çevrilir ve süzgeçten geçirilen reçel sürülür.
Not: Portakal reçeliniz yoksa 2 portakalı halka halka dilimleyin bunları da dörde bölün. 2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ekleyerek kaynatın. Hafif kıvama gelince 3-4 damla limon suyu ekleyin. Bunun şerbetini kekin üzerine sürebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder