- 3 veya 5 yufka
- 1 bütün köy tavuğu
- 1 su bardağı az dövülmüş ceviz içi
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Büyük fırın tepsisi yağlanarak üzerine 1 yufka büzülerek yerleştirilir. Aralara tereyağ ve zeytinyağı karışımı sürülür, ceviz içi serpilir (isteğe bağlı) . Bütün yufkalar bu şekilde yerleştirildikten sonra fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Bütün olarak haşlanmış tavuk tavada hafif yağlanarak çevirerek kızartılır( kızartılmadan da haşlanmış olarak kullanılabilir daha hafif olur) . Fırından çıkartılan yufkalar tavuğun suyu ile kaşık kaşık dökülerek ıslatılır. Fazla ıslatmayın yufkaları yumuşatmaya yetecek kadar ıslatın. Islatılan yufkaların ortasına kızartılmış tavuk konur , ceviz serpilir ve bohçalanır. Tepsiye ters çevrilerek yerleştirilir. Üzeri yağlanır ve ceviz içi serpilir. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Yufkanın ıslaklığının gitmesi için servise kadar 150 derecede bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder