"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

9 Şubat 2013 Cumartesi

TAVUKLU BÖREK *** BİRGÜL

MALZEMELER

  • 3 veya 5 yufka
  • 1 bütün köy tavuğu
  • 1 su bardağı az dövülmüş ceviz içi
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Büyük  fırın tepsisi yağlanarak üzerine 1 yufka büzülerek yerleştirilir. Aralara tereyağ ve zeytinyağı karışımı sürülür, ceviz içi serpilir (isteğe bağlı) . Bütün yufkalar bu şekilde yerleştirildikten sonra fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Bütün olarak haşlanmış tavuk tavada hafif yağlanarak çevirerek kızartılır( kızartılmadan da haşlanmış olarak kullanılabilir daha hafif olur) . Fırından çıkartılan yufkalar tavuğun suyu ile kaşık kaşık dökülerek ıslatılır. Fazla ıslatmayın yufkaları yumuşatmaya yetecek kadar ıslatın. Islatılan yufkaların ortasına kızartılmış tavuk konur , ceviz serpilir ve bohçalanır. Tepsiye ters çevrilerek yerleştirilir. Üzeri yağlanır ve ceviz içi serpilir. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.  Yufkanın ıslaklığının gitmesi için servise kadar 150 derecede bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder