- 1 adet tavuk ( orjinali kaz etinden yapılır)
- 3 çorba kaşığı un (tam buğday unu olursa daha lezzetli olur)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz,karabiber,kırmızı pul biber
HAMURU İÇİN
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
YAPILIŞI
Hamuru için ;1 su bardağı un, 5 su bardağı su ve tuz atılarak karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha pişirilir, dibine tutmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Piştikten sonra bir tepsi ıslatılarak üzerine 2 parmak kalınlığında hamur dökülür serin bir yerde soğumaya bırakılır.
Çorbası için ; derisi yüzülmüş tavuk , 1 adet soyulmuş kuru soğan eklenmiş suda haşlanır. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağ eritilir ve 3 çorba kaşığı un hafif koyulaşıncaya kadar kavrulur. Haşlanmış tavuk ince ince didilir. Soğumuş un , 1 su bardağı soğuk suda iyice ezilir. Un ve didilmiş tavuklar haşlanmış tavuğun suyuna eklenir, kaynatılır..(içindeki soğan çıkarılır)
Tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağında salça ve kırmızı pul biber sotelenir, çorbaya eklenir. Çorba 2-3 taşım daha kaynatılır, kıvamı ayarlanır, tuzu ve baharatları eklenir. Limon suyu eklenerek sıcak servis edilir.
Yenirken kaşığa bir parça hamur alınır , hamur düşürülmeden çorbaya daldırılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder