"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

5 Mart 2013 Salı

ARABAŞI ÇORBASI ***

MALZEMELER
  • 1 adet tavuk  ( orjinali kaz etinden yapılır)
  • 3 çorba kaşığı un (tam buğday unu olursa daha lezzetli olur)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz,karabiber,kırmızı pul biber
HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
             YAPILIŞI
       Hamuru için ;1 su bardağı un, 5 su bardağı su ve tuz atılarak karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha pişirilir, dibine tutmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Piştikten sonra bir tepsi ıslatılarak üzerine 2 parmak kalınlığında hamur dökülür serin bir yerde  soğumaya bırakılır.
       Çorbası için ; derisi yüzülmüş tavuk , 1 adet soyulmuş kuru soğan eklenmiş  suda haşlanır. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağ eritilir ve 3 çorba kaşığı un hafif koyulaşıncaya kadar kavrulur. Haşlanmış tavuk ince ince didilir. Soğumuş un , 1 su bardağı soğuk suda iyice ezilir. Un ve didilmiş tavuklar haşlanmış tavuğun suyuna eklenir, kaynatılır..(içindeki soğan çıkarılır) 
Tavada 2 çorba kaşığı  zeytinyağında salça ve kırmızı pul biber sotelenir, çorbaya eklenir. Çorba 2-3 taşım daha kaynatılır, kıvamı ayarlanır, tuzu ve baharatları eklenir. Limon suyu eklenerek sıcak servis edilir.
Yenirken kaşığa bir parça hamur alınır , hamur düşürülmeden çorbaya daldırılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder