"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Mart 2013 Salı

KADINBUDU KÖFTE *** SEMA

MALZEMELER

  • 500 gr yağsız koyun kıyması
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3  çorba kaşığı pirinç
  • 1 iri soğan
  • 4 çorba kaşığı galeta unu veya normal un
  • 3 yumurta
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber,kimyon ,kırmızı pul biber, tuz
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
    3 çorba kaşığı zeytinyağında  rendelenmiş soğanlar hafif sotelenir. Kıymanın yarısı konarak suyunu çekinceye kadar kavrulur. (Çok kurutmamaya dikkat edilmeli) Soğumaya bırakılır. 
Bir başka tencerede 3 çorba kaşığı pirinç bol su ile haşlanır. Çok lapa hale gelmemelidir. Suyu süzülür.
Derin bir kaseye kalan kıyma, ince kıyılmış dereotu , sarımsak, süzülmüş pirinçler ve kavrulmuş kıymalar eklenerek baharatları da atılıp yoğurulur. İsteğe göre içine 1 yumurta da eklenebilir. 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  Karışım 20 eşit parçaya bölünerek uzun yassı köfteler haline getirilir. 2 yumurta bir kaba kırılır bir tutam tuz atılarak iyice çırpılır. Köfteler önce galeta ununa bulanır sonra yumurtaya bulanır ve kızmış yağda sürekli çevirerek kızartılır. Kızaran köfteler havlu kağıt serili servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder