- 4 yumurta
- 125 gr sana
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- tuz
MUHALLEBİ MALZEMELERİ
- 1 yumurta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- yarım litre süt
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
Yağ, su ve tuz bir tencereye konarak kaynatılır. Ocak kısılır 1 su bardağı un elenerek azar azar yedirilerek kaynayan suya eklenir. Koyu kıvama gelinceye kadar sürekli ezerek pişirilir. Ilınınca 4 yumurta teker teker kırılarak hamura yedirilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde 2 tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlanmış bezeler aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyuncaya kadar fırın kapağı açılmaz.
Kreması için; başka bir kapta süt, un, yumurta, şeker ve vanilya karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra çatlamaması için içine bir parça tereyağ eklenir. Karıştırılarak soğutulur. Soğumuş olan profitrol bezelerinin bir kenarı açılır tatlı kaşığı veya pasta aparatı ile kremalar içine doldurulur.
Üzerine Dr. Oetker çukulata sosu hazırlanarak dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder