"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

5 Mart 2013 Salı

PROFİTROL *** AYLA

      MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 125 gr sana
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • tuz
     MUHALLEBİ MALZEMELERİ
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • yarım litre süt
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI
      Yağ, su ve tuz bir tencereye konarak kaynatılır. Ocak kısılır 1 su bardağı un elenerek azar azar yedirilerek kaynayan suya eklenir. Koyu kıvama gelinceye kadar sürekli ezerek pişirilir.  Ilınınca 4 yumurta  teker teker kırılarak hamura yedirilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde 2 tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlanmış bezeler aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış  200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyuncaya kadar fırın kapağı açılmaz. 
Kreması için; başka  bir kapta süt, un, yumurta, şeker ve vanilya karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra çatlamaması için içine bir parça tereyağ eklenir. Karıştırılarak soğutulur. Soğumuş olan profitrol bezelerinin bir kenarı açılır tatlı kaşığı veya pasta aparatı ile kremalar içine doldurulur.
Üzerine Dr. Oetker çukulata sosu hazırlanarak dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder