"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Mart 2013 Cuma

FASULYE TURŞUSU KAVURMASI ***

   MALZEMELER

  • 1 kg fasulye turşusu 
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı domates konservesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Fasulye turşusu kavanozdan derin bir kaba boşaltılır , yıkanır ve 3-4 saat tuzu gitmesi için suda bekletilir.
Bir tencerede 2 kaşık zeytinyağı içinde ince kıyılmış soğanlar sotelenir. Suyu süzülmüş fasulyeler 2-3 cm boyunda doğranır. fasulyeler ,salça ve domates konservesi kavrulmuş soğanlar üzerine eklenir. Tuz atılmaz. Arada sırada çevirerek sotelenir. fasulyeler haşlanmış olduğundan çabuk pişer. Karabiber eklenir. Ocaktan alınınca geri kalan zeytinyağı üzerinden gezdirilir.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder