"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

25 Mart 2013 Pazartesi

PAZILI MISIR UNU EKMEĞİ *** TRABZON

MALZEMELER

  • 6-7 yaprak pazı yaprağı
  • 2 su bardağı mısır unu (Fırınlanmış daha iyi olur)
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
   YAPILIŞI
   Mısır unu, elenmiş buğday unu , karbonat ve tuz derin bir kapta harmanlanır. Oda sıcaklığındaki yumurtalar mutfak robotunda iyice karıştırılır. Şeker eklenir yine karıştırılır. Ilık süt ve sıvıyağ eklenir. Karışım harmanlanmış un içerisine dökülerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Kıvamı kek hamuru şeklinde olmalıdır. Katı olursa biraz sıcak su veya süt eklenebilir. Saplarında ayrılmış pazı yaprakları ince ince kıyılır ve karışıma eklenir. Orta boy borcam tepsi yağlanır ve karışım eşit bir şekilde yayılır. Üzerine susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder