"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Mart 2013 Cuma

SAKALLI KURABİYE *** FİRUZAN


MALZEMELER

  • 250 gr margarin (ben yarısını tereyağ kullandım)
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • aldığı kadar un
  • Üzerine bulamak için yeteri kadar hindistan cevizi
    YAPILIŞI
    Eritilmiş margarin içerisine pudra şekeri ,bir tanesinin beyazı ayrılmış yumurtalar, 4 kaşık hindistan cevizi harmanlanır. üzerine azar azar elenmiş un ve kabartma tozu eklenir. Hamur çok katı olmamalı yoksa kurabiyeler çatlar.(benimkiler çatladı)  İyice yoğurulduktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlanır yumurta beyazına batırılır ve hindistan cevizine bulanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder