- 50 gr tereyağı ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı irmik
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker (tatlı isteyenler 1.5 su bardağı kullanabilir)
YAPILIŞI
Tereyağı ve zeytinyağı bir tavaya konur. Rendelenen havuçlar ve fıstıklar atılarak sürekli karıştırılır. Havuçlar altın sarısı rengini alıncaya kadar kavrulur. Üzerine irmikler eklenir ve yine sürekli karıştırılarak kısık ateşte 20 dakika kadar irmiğin rengi kahverengiye dönüşünceye kadar kavrulmaya devam edilir. İrmik taneleri birbirine yapışmaya başladığında yeteri kadar kavrulmuş demektir.
İrmik kavrulurken diğer taraftan süt ve şeker karıştırılarak ısıtılır. Kaynama noktasına gelen şekerli süt irmiğe karıştırılır. Hızlı bir şekilde karıştırılır ve kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Ocak kapatılır kapağı açılmadan 10 dakika dinlendirilir. Ilınınca dondurma ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder