- 2 su bardağı un (tam buğday unu daha iyi olur)
- 1,5 su bardağı pekmez
- 1,5 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağına yakın iri dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI
Tereyağ eritilir ve un açık kahverengi oluncaya kadar kavrulur. Kavrulmuş un soğumaya bırakılır. Bir başka kapta pekmez içine 3/4 su bardağı oranında su eklenir. Kavrulmuş un içerine pekmez katılır ve iyice karıştırılır. Karışım ocak üzerine alınır,tahta kaşıkla karıştırılarak suyunun çekmesi sağlanır. Suyunu çekip tavaya yapışmaz hale gelince ocaktan alınır. Ceviz eklenir, küçük parçalar halinde uzun köfteler yapılır. Soğuktan dip tutan pekmezlerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
denedim. çok güzel oldu. yeni tarifleri bekliyoruz..
YanıtlaSilAfiyet olsunSerpil hanım.
YanıtlaSil