"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

9 Eylül 2013 Pazartesi

PEKMEZLİ PATLICAN REÇELİ ***

MALZEMELER

  • 1 kilo minik çekirdeksiz patlıcan
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı pekmez
  • 5-6 adet karanfil
  • 2 adet kabuk tarçın
  • yarım limon suyu
  • badem
YAPILIŞI
    Patlıcanların kabukları soyulur, baş kısımları kesilir ve kararmadan kaynayan suya atılır. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çatal ile bastırıldığında sünger gibi yumuşamış ise soğuk su dolu kaba alınır. Yarım saat bekletilir. Patlıcanlar patlamayacak şekilde  iki el ile bastırılarak suyu sıkılır. 
Bir tencereye şeker, su, pekmez eklenerek kaynatılır. Kaynayınca patlıcanlar, karanfil ve tarçın eklenir. Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşmaya başlayınca limon suyu ve 1 çay kaşığı tereyağı eklenir.  Patlıcanlar soğuyunca  içine  veya üzerine badem saplanır. Cam kavanoza koyarak 1-2 gün güneşte bekletilir, daha sonra serin bir yere kaldırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder