- 1 kilo minik çekirdeksiz patlıcan
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı pekmez
- 5-6 adet karanfil
- 2 adet kabuk tarçın
- yarım limon suyu
- badem
YAPILIŞI
Patlıcanların kabukları soyulur, baş kısımları kesilir ve kararmadan kaynayan suya atılır. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çatal ile bastırıldığında sünger gibi yumuşamış ise soğuk su dolu kaba alınır. Yarım saat bekletilir. Patlıcanlar patlamayacak şekilde iki el ile bastırılarak suyu sıkılır.
Bir tencereye şeker, su, pekmez eklenerek kaynatılır. Kaynayınca patlıcanlar, karanfil ve tarçın eklenir. Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşmaya başlayınca limon suyu ve 1 çay kaşığı tereyağı eklenir. Patlıcanlar soğuyunca içine veya üzerine badem saplanır. Cam kavanoza koyarak 1-2 gün güneşte bekletilir, daha sonra serin bir yere kaldırabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder