"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

28 Aralık 2013 Cumartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ *** YADİGAR


MALZEMELER
  • 1 kilo yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 3 yumurta
  • 250-300 gr lor peynir
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet ısırgan otu (isteğe bağlı)
  • 1 kuru soğan
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • kimyon,karabiber,tuz,kırmızı toz biber
  • Çörek otu ve susam
Üzeri için
  • 1 yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
Ispanaklar ayıklanıp, yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Soğan ince kıyıldıktan sonra zeytinyağında sotelenir ve ıspanağa karıştırılır. Lor ,baharatlar ve tuz eklenir. El ile sıkılarak ıspanakların hacmi küçültülür..
Derin bir kap da 3 yumurta,  1/2 bardak yoğurt, zeytinyağı  karıştırılır.
Yufka dörde bölünür. Üzerine sıvı harç sürülür. Uzun kenarına ıspanak konur ve rulo yapılır. Gül gibi sarılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür. Çörek otu ve susam ekilir. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder