"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Aralık 2013 Pazar

KARS KAZI *** ALİBEY MANDIRA (ARDAHAN)

MALZEMELER

  • 1 adet kaz (4 kişilik)
  • 1 soğan
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 10 adet tane karabiber
YAPILIŞI
Kaz tuzlanıp kurutulduğundan sıcak su ile iyice yıkanır ve yarım saat kadar sıcak suda bekletilir. Eğer çok tuzlanmış ise 2 dakika sıcak suda kaynatılır ,suyu dökülür. Düdüklü tencereye 4 parçaya bölünmüş kaz konur, bir adet kuru soğan, defne yaprağı ve karabiber konarak pişirilir.  Tuz atmaya gerek yoktur. Tavuğun pişme süresinin 2 katı süre pişirilir. Pişen kaz fırın tepsisine aktarılır. Üzerine limon suyu sürülerek fırın ızgarasında derileri kızarıncaya kadar 200 derece de kızartılır. Haşlama suyu ile yapılan kestaneli pirinç pilavı üzerine konarak servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder