"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Ocak 2014 Pazar

SAC BÖREĞİ

MALZEMELER

  • 1 kilo tam buğday unu
  • 2 dilim ekmek içi
  • su
  • 1 kilo ıspanak
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı kurutulmuş pul domates (isteğe bağlı)
  • Kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
 Un derin bir kaba konur , ortası açılarak ıslatılmış ekmek içi ve tuz konur. Ilık su ile yumuşak kıvamda hamur elde edilir. Hamur iyice özleninceye kadar yoğurulur. Üzeri ıslak bir havlu ile örtülerek dinlenmeye bırakılır.
İÇ HARCI İÇİN;
Ispanaklar ayıklanır, yıkanır ve iyice kuruması sağlanır. Tavada zeytinyağı içinde ince ince kıyılmış soğanlar sotelenir. üzerine kuru toz domates eklenir.  Ispanaklar ince ince doğranır. Soğanlar sıcak sıcak eklenir. Tuzu ayarlanır kırmızı pul biber eklenir.
Elektrikli katmer sacınız yoksa ocak üzerinde büyük bir tava içinde de börekleri pişirebilirsiniz. Cevizden biraz büyük bezeler alınarak oklava ile açılır. Yarısına iç harç konarak , yufkanın diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarları parmaklar ile iyice yapıştırılır. Arkalı önlü çevirilerek tavada pişirilir. Sıcakken tereyağ sürülür.
Aşağıdaki tariflerden de görüldüğü gibi iç harç zenginleştirilebilir.
İÇ HARÇ1:
Beyaz lahana zar gibi çok ince kıyılır. Zeytinyağında sotelenmiş soğan ve kurutulmuş pul domates ve kırmızı pul biber eklenir. Hepsi harmanlanır. Tuzu ayarlanır.
İÇHARÇ2:
Soğan sotelenir. Lor peynir , tulum peyniri , doğranmış 2 domates, ince kıyılmış 2 yeşil biber, kıyılmış yarım demet maydonos harmanlanır. Bir çay bardağı zeytinyağı eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder