- 2 kg balkabağı
- 3 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı ceviz iç
- 2/3 su bardağı tahin
- 4 çorba kaşığı esmer şeker
- 5-6 adet karanfil
YAPILIŞI
Kabakları soyduktan sonra ince dilim şeklinde doğrayın. Üzerine 3 su bardağı şekeri serpin. Kısık ateşte; suyunu bırakınca tencerenin kapağını açık bırakın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişerken 5-6 adet karanfil atın.
Bir başka kapta 4 çorba kaşığı esmer şekeri , 2 çorba kaşığı suda iyice eritin ve ocakta kaynatın. iri bir şekilde bölünmüş cevizleri içine atın ve şerbeti cevizler iyice çekinceye kadar çevirerek soteleyin. Yağlı kağıt üzerine sererek donmasını bekleyin. Serleşince parçalara bölün. Parlak ceviz krokanlar hazır.
Soğumuş olan kabakların içindeki karanfilleri çıkarın ve çatal ile iyice ezin. Kepçeli kek kalıbına veya servis tabağına bastırarak yayın. Ortasına ve kenarlarına ceviz krokanları yayarak süsleme yapın. Aradaki boşluğa da tahin dökün.Bir iki saat buzdolabında dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder