KEK İÇİN;
- 5 yumurta
- 10 çorba kaşığı şeker
- 10 ç. kaşığı un
- 3 çorba kaşığı irmik
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Un , kabartma tozu, vanilya elekten elenir. 5 yumurta şeker ile iyice çırpılır. Zeytinyağı, un, irmik, limon rendesi eklenir. Çok az karıştırılarak hafif yağlanmış köşeli borcama dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişince fırın kapağı hemen açılmaz. Kek ılınınca kürdan saplanarak delikler açılır.
SOS İÇİN: 2.5 su bardağı süt, 3 paket krema (ben 1 paket krema ,3 çorba kaşığı süt kaymağı kullandım) ,1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı süt tozu robotta iyice karıştırılır. Buzdolabına konur.
Kek ılınınca sos kekin her tarafına yavaş yavaş dökülür. Kekin sütlü karışımı çekmesi için bir kenara konur.
KARAMEL: 5 çorba kaşığı şeker tavada karamelize edilir. 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 paket krema eklenir. İyice karıştırılarak homojen olan karamel, sütlü karışımı çeken kek üzerine yayılır. İstenirse üzeri ceviz veya badem ile süslenir.
TRİLİÇE TATLISI ****NAZMİYE
Malzemeler
KEK İçin
TRİLİÇE TATLISI ****NAZMİYE
Malzemeler
KEK İçin
- 1.5 çay bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İçin
- 3 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket süt kreması
Üzerine karameli için
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı oda ısısnda tereyağ
- 1 paket süt kreması
Hazırlanışı
Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile çırpın.
Karıştırma kabının içine un, kabartma tozu ve vanilya eleyin
Bir tahta kaşık ile karıştırın
Karışımı dikdörtgen borcam tepsiye dökerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kaseye koyarak köpürünceye kadar 10-12 dakika mikser yardımı ile karıştırın
Şekeri teflon tavaya koyarak kısık ateşte yakmadan esmerleşinceye kadar karamelize edin.Tereyağını ekleyin. Sürekli karıştırarak kremayı da ekleyin.
Kek ılındıktan sonra kürdan veya çatal ile delikler açılır. Kek dilimlere ayrılır ve soğuk şerbet dökülür.
Hemen servis edilecekse karameli üzerine dökülür. Daha sonra servis yapılacaksa karameli servis zamanı dökülür. Veya carte dor karamelli sos kullanılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder