MALZEMELER
- 1 su bardağı tam bugday unu
- 2 su bardağı beyaz un
- 1 çay bardağı süt
- yarım paket kuru veya yaş maya
- 3 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı acı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- acı kırmızı pul biber,karabiber,nane kurusu,beyaz susam domates kurusu (dövülmüş veya suda ıslatılmış)
- isteğe göre hamura ayçekirdeği içi,haşhaş tohumu,susam,keten tohumu katılabilir.
YAPILIŞI
Un, süt, maya, tuz ve ılık su ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Ekmek makinasında yoğurulacaksa; 1 saatlik yoğurma programı mayalanmaya yeterlidir.
İnce ince kıyılmış soğanlar zeytinyağında iyice sotelenir. Üzerine salça ve baharatlar eklenir.
Yağlanmış tepsiye hamur ince bir tabaka el ile yayılır. Soğanlı sos hamur üzerine her tarafa eşit bir şekilde dağıtılır. Üzerine beyaz susam serpilir.10 dakika fırında 50 derecede bekletilir daha sonra 190 dercede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder