- 1 çay bardağı süt
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım paket kuru veya yaş maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı tahin
- yarım su bardağı pekmez
YAPILIŞI
Süt , yağ,şeker, maya, tuz, 1 su bardağı ılık su karıştırılır. Aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak az un ile açılır. Üzerine bir tatlı kaşığı tahin sürülür. Üzerine pekmez gezdirilir,ceviz içi serpilir. Bir kenarından dürülerek düğüm atılır. Üzerine bir iki damla pekmez karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. İsteğe göre çörek otu serpilerek 190 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder