- HAMUR İÇİN;
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt (konmasa da olur)
- 1 çay bardağı sıvıyağ (konmasa da olur)
- un
- maya
- tuz
HARÇ İÇİN;
- 500 gr kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kırmızı pul biber,karabiber,tuz
- 1 su bardağı sıcak su
SOS İÇİN;
- sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
Su,süt,maya,sıvıyağ ve tuz karıştırılarak ocakta biraz ısıtılır. Azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri strech ile örtülerek yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Zeytinyağı ve tereyağ karışımına kıyma eklenir ve sotelenir. Rendelenmiş soğan eklenir. ince kıyılmış biberler karıştırılır.Domates ve salçalar eklenir. 1 Su bardağı ılık su ve baharatları eklenir.
Dinlenmiş hamurdan küçük bezeler hazırlanır. Tavada tabak büyüklüğünde yufkalar açılarak pişirilir. Pişirirken sık sık çevirirseniz daha iyi kabarır. Bütün hamurlar pişirildikten sonra servis yapılacağı zaman bir kat yufka bir kat iç harç sürülerek üst üste ekmekler dizilir. İsteğe göre 5 kat veya daha fazla ekmek dizilebilir. Dilimlenir,üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder