MALZEMELER
- 1 paket etimek
- 1 büyük kase sarımsaklı süzme yoğurt( isteğe göre 1 çorba kaşığı kaymak eklenebilir.)
- 1 adet orta boy pancar
- 1 adet havuç
- 1 adet haşlanmış yumurta
- yarım demet dereotu
- 3-4 adet ceviz
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı süt
YAPILIŞI
Borcam a süte batılıp çıkarılan etimekler bir sıra dizilir. Üzerine sarımsaklı yoğurdun yarısı sürülür. Aynı şekilde kalan etimekler süte batırılarak ikinci kat olarak dizilir. Kalan yoğurt üzerine eşit bir şekilde yayılır. Kabuğu soyulan pancar rendelenir. İçine iri dövülmüş ceviz ve nar ekşisi eklenir. Harmanlanır ve etimeklerin üzerine istenilen şekilde dizilir. Yumurta sarısı ve beyazı ayrı ayrı rendelenerek süsleme yapılır. Aynı şekilde havuç ve dereotu süslemelere katılır. 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder