"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

3 Aralık 2015 Perşembe

KIYMALI PİDE *** Kadınca Tarifler




MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 silme  tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5 su bardağı un (1-1.5 bardağını kepekli un koydum)
Kıymalı iç harcı için:
  • 150 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz,pul biber,karabiber,kekik
üzeri için 1 yumurta

YAPILIŞI
Maya, şeker, ılık süt karıştırılarak mayanın kabarması beklenir. Yoğurt,sıvı yağ, yumurta, tuz eklenir. Elenmiş olan un azar azar  eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri örtülerek 1-2 saat hamur dinlendirilir.
İç harcı için soğanlar iri rende ile rendelenir. Biberler çok ince doğranır. Domateslerin kabukları soyularak ince ince doğranır. Kıyma ,salça ve baharatlar eklenerek iyice yoğurulur.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınarak unlanır ve merdane ile uzunlamasına açılır. İç harç konarak kenarları katlanır köşeleri iki parmak ile sıkılarak pide formu verilir.Hazırlanan mini pide yağlanmış tepsiye dizilir. Kenarlarına yumurta sürülür ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Bu tariften 15 adet pide çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder