"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Aralık 2015 Salı

KABAK TATLISI *** SEMA



MALZEMELER

  • 1 kilo balkabağı
  • 1 adet portakal
  • 1 adet ayva
  • 3-4 adet kabuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı tahin
YAPILIŞI
Kabak iri bir şekilde dilimlenir. Portakal kabuğu iyice yıkandıktan sonra kabuğuyla birlikte dilimlenir. Ayvanın kabuğu soyularak dilimlenir. Hepsi harmanlanarak tencereye konur üzerine tarçın, karanfil ve şeker eklenir. Şekerin eriyip sulanması için bir saat kadar bekletilir. Ocak üzerine alınarak diri olacak şekilde pişirilir. Fırın tepsisine alınarak 200 derece de fırınlanır. Servis tabağına alınarak üzerine tahin gezdirilir. isteğe göre ceviz  ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder