- Karamel için yarıdan biraz fazla su bardağı şeker
- Krem karamel için;500 gr süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı silme kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Yarıdan biraz fazla su bardağı şeker eritilip karamelize edilir. Yuksek bir kek kalıbı veya yüksek borcam kabı ıslatılarak karamelize edilmiş şeker tabana yayılır.(kelepçeli kek kalıbı kullanılmaz)
Karamel için şeker ve yumurtalar çırpılır. Vanilya , süt ve limon kabuğu rendesi katılarak köpürtülmeden karıştırılır. Karışım karamelize yapılmış şekerin üzerine dökülür.
Kek için yine yumurta ve şeker çırpılır.. Süt , yağ, kakao, vanilya ve limon rendesi ayrı bir kapta karıştırılır. Kabartma tozu un ile birlikte elenir. Yurtalı karışım ,kakaolu karışım ve un karıştırılır. Kek hamuru da karamelin bir kenarından yavaş yavaş dökülür. Kek hamuru tabana çöker pişerken üste çıkar. Derin bir fırın tepsisi sıcak su ile doldurulur, içerisine kek kalıbı konur ve 180 derece önceden ısıstılmış fırında 1 saat 20 dakika pişirilir. Kürdan ile kontrol edilir. Biraz fırında beklettikten sonra isteğe göre kekin üzerine bir bardak süt dökülür. Bir gece buzdolabında bekletilir. Kalıp ters çevrilerek servis tabağına alınır. Kalıptan çıkmıyorsa kenarları bıçak ile ayrılır ve 15-20 saniye sıcak suda bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder