"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Ocak 2016 Salı

BALKABAĞI ÇORBASI *** SERMİN



MALZEMELER

  • 2 dilim balkabağı ( 600-700 gr)
  • 1 havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı krema (ben süt kaymağı kullandım)
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı iç kabak çekirdeği (ben iç ayçekirdeği kullandım)
  • 3-4  su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
      Kabaklar ve  havuç küp küp doğranır  fırın tepsisine yayılır, 170 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bir tencerede;  iri rendelenmiş soğan ve sarımsak  zeytin yağında sotelenir. Yumuşayan kabak ve havuçlar et suyu ve krema eklenerek blenderdan çekilir. Karışım kavrulmuş soğanın üzerine eklenir. Tuz ve karabiber eklenir kıvamı ayarlanır bir taşım kaynatılır. Bir tavada eritilmiş tereyağında iç kabak çekirdeği sotelenir. Servis edilirken çorbanın üzerine  eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder