MALZEMELER
- 2 dilim balkabağı ( 600-700 gr)
- 1 havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı krema (ben süt kaymağı kullandım)
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2-3 çorba kaşığı iç kabak çekirdeği (ben iç ayçekirdeği kullandım)
- 3-4 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Kabaklar ve havuç küp küp doğranır fırın tepsisine yayılır, 170 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bir tencerede; iri rendelenmiş soğan ve sarımsak zeytin yağında sotelenir. Yumuşayan kabak ve havuçlar et suyu ve krema eklenerek blenderdan çekilir. Karışım kavrulmuş soğanın üzerine eklenir. Tuz ve karabiber eklenir kıvamı ayarlanır bir taşım kaynatılır. Bir tavada eritilmiş tereyağında iç kabak çekirdeği sotelenir. Servis edilirken çorbanın üzerine eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder