"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Ocak 2016 Salı

ŞAM KURABİYE *** ŞULE (Mekanımız Mutfak)

MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1.25 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağ ve zeytinyağı karışımı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu
  • 1 mandalina kabuğu rendesi ve suyu
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı öğütülmüş badem
  • 1 su bardağı kuru üzüm
YAPILIŞI
1 yumurtanın beyazı ayrılarak 3 yumurta şeker ile iyice çırpılır. Sırasıyla yoğurt, yağ, mandalina ve limon rendesi ve suyu karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilya eklenmiş un yavaş yavaş karışıma eklenerek kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir. İçine badem ve kuru üzüm eklenerek iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine top yapılarak aralıklı olarak dizilir. Yakın dizmemek gerekiyor çok kabarıyor. Üzerine çırpılmış yumurta akı sürülür ve şeker serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. 35 - 40 tane kurabiye oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder