MALZEMELER
- 3 adet orta boy pırasa
- 2 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı kabartmatozu
- 2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Pırasaların dış kabukları soyulduktan sonra yıkanır ve çapraz ince ince kıyılır. Pırasalar yumuşayıncaya kadar haşlanır ve suyu süzülür soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta yumurtalar iyice çırpılır. Süt , yağ, mısır unu, karbonat (karbonat üzerine limon suyu), suyu sıkılmış pırasalar eklenir, karıştırılır. Orta boy borcam yağlanır biraz mısır unu serpilir ve karışım üzerine dökülür. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder